OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μοναδική η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης Αμαρουσίου

Την Τρίτη (6/7) η Συμφωνική Ορχήστρα Novarte πραγματοποίησε μία μοναδική συναυλία με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ, στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε στο κοινό o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος προλόγισε τη μουσική παράσταση ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τους θεατές για τις επόμενες παραστάσεις της Δνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Το κοινό ταξίδεψε μέσα από τη Συναυλία στην αρχαία Ελλάδα και τις μουσικές της έως τις μεταγενέστερες και σύγχρονες επιρροές της Δυτικής Ευρώπης. Την επιμέλεια είχε ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο οποίος αριστοτεχνικά ερμήνευσε μουσικά μέρη με αρχαία λύρα. Η μουσική διαδρομή περιελάβανε ανάμεσα άλλων έργα από Σαπφώ, Ευριπίδη, Πίνδαρο, Σοφοκλή, Μεσομήδη, Λιμένιο που ξανακούστηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια.

Τα μουσικά κομμάτια έντυσε με τη φωνή της η σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα. Το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ συμπλήρωσαν οι διακεκριμένοι σολίστ Ζήσιμος Σουλκούκης στο βιολί και Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο.
Της συμφωνικής ορχήστρας Novarte ηγήθηκε o αρχιμουσικός Γιάννης Γεωργιάδης που συνόδεψε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει τις εκδηλώσεις στη Βορέειο Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 / 21:00, με τη μουσική παράσταση «Μουσική Βραδιά στον Κήπο».

Το Φεστιβάλ του Δήμου, συνεχίζεται στο Αίθριο Θέατρο, Λ. Κηφισίας 219, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 | 21:00, με την «Electric Solo» παράσταση του Αλκίνοου Ιωαννίδη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice