Δήμαρχος Ορεστιάδας: “Επιμένω στην άποψη μου – Λάθος το άνοιγμα του τελωνείου τώρα”

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όπου σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τελωνείου των Καστανεών αλλά και για την κατάσταση της υποτιθέμενης φύλαξης των συνόρων.

Ο πρώτος πολίτης της πόλης δηλώνει αιφνιδιασμένος για το άνοιγμα των συνόρων αφού δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε καν από την Πολιτική Προστασία!

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του στο άνοιγμα του τελωνείου με σχετική ανάρτηση που πραγματοποίησε.

Το τελωνείο των Καστανεών παρέμενε κλειστό και παρ’ όλο που είχε γίνει γνωστό πως θα καθυστερούσε να ανοίξει, λόγω και της ιδιαίτερης κατάστασης μετά τα επεισόδια την Άνοιξη του ’20, άπαντες αιφνιδιάστηκαν όταν ενημερώθηκαν για το άνοιγμα των Καστανεών!

“Το τελωνείο δεν έκλεισε για υγειονομικούς λόγους αλλά θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, τις προθέσεις του Ερντογάν και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την πλευρά του” ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος και πρόσθεσε για το οικονομικό πλήγμα που θα φέρει η απόφαση του ανοίγματος, μιας και η περιοχή δεν έχει θωρακιστεί ούτε οικονομικά:

“Η οικονομία στην Τουρκία αυτή την στιγμή, γνωρίζουμε ποια είναι με την ισοτιμία, άρα λειτουργεί ως κίνητρο για να πάνε οι Έλληνες στην Τουρκία για βόλτα και ψώνια και όχι το αντίθετο. Οι Τούρκοι, η πλειονότητα τουλάχιστον με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα αδυνατεί αν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Έβρο για ψώνια και διακοπές” διευκρίνισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

“Είμαι υπέρ της εξωστρέφειας αφού πρώτα όμως στηριχθεί από την πολιτεία η τοπική οικονομία. Περιμένω αντιδράσεις και μάλιστα θεσμικές αντιδράσεις από τους βουλευτές”.
Σχολιάστε