OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα Elizabeth K. Lee υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς η κα Πρόξενος ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από μερικούς μήνες.

Ο κ. Γιαννάκης παρουσίασε συνοπτικά την ιστορία, την γεωγραφική θέση και τις προοπτικές του Δήμου Φλώρινας, εστιάζοντας στην ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και στήριξης της τοπικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της η κα Πρόξενος τόνισε πως η Βόρεια Ελλάδα συνολικά έχει πολλές δυνατότητες στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της έρευνας, ενώ υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σταθερά προσηλωμένες στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και το ψηφιακό της μέλλον.

Ειδικότερα για την περιοχή μας η κα Lee φάνηκε εντυπωσιασμένη από τον φυσικό της πλούτο και έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Φλώρινας.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση, τις επιπτώσεις της στην περιοχή, αλλά και τις ενδεχόμενες προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν από την συνεργασία μας με την επιχειρηματικότητα των Η.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice