OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β’ ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β’ που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Τα ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, και ο Δήμαρχος του Δήμου Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Γιάννης Τζουβάνας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη. Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα υποδέχτηκε στο δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας για την αντιπυρική περίοδο

otavoice

Περιφέρεια Αττικής: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης των πολιτών

otavoice

Δ. Πειραιά: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια

otavoice

Κυβερνήτες ισπανικών πλοίων στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

otavoice

ΒΒΒ: Έρχεται η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmen

otavoice