Π.Κ.Μ. : Προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση TUTTOFOOD 2021 στο Μιλάνο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση TUTTOFOOD 2021, που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 26 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου κέντρου εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano” στο Μιλάνο. Για πρώτη φορά φέτος, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την HOST, που είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό τομέα, τον τομέα του εξοπλισμού και γενικά του κλάδου HORECA.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η MEAT-TECH, η κορυφαία έκθεση που αφορά την συσκευασία και επεξεργασία κρέατος καθώς και έτοιμων γευμάτων.

Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η ΤUTTOFOOD, η οποία πραγματοποιείται για 8η χρονιά, είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων-ποτών παγκοσμίως και αποτελεί το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decisionmakers από όλον τον κόσμο.

Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα περισσότερα από 500 special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν την ΤUTTOFOOD μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες για την προώθηση των εξωστρεφών δράσεων τους και την προβολή τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Η έκθεση χωρίζεται σε 14 εξειδικευμένες ενότητες του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως φαίνεται παρακάτω:
Tutto Grocery: Προϊόντα παντοπωλείου (αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, μαρμελάδες, αυγά και άλλα προϊόντα).

Tutto Sweet: Προϊόντα ζαχαροπλαστικής
Tutto Drink: Ποτά, αναψυκτικά και χυμοί
Τutto Fruit: Φρούτα και λαχανικά
Tutto Meat: Προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι.
Tutto Dairy: Γαλακτοκομικά προϊόντα
Tutto Pasta: Zυμαρικά
Τutto Seafood: Ψάρια και θαλασσινά
Τutto Oil: Λάδι
Tutto Frozen: Κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά
Tutto Health: Φυτικά, οργανικά, ‘’απαλλαγμένα από’’ και άλλα προϊόντα
Τutto Wine: Κρασί
Tutto World: Προϊόντα ανά Περιφέρειες
Tutto Digital: Hλεκτρονικό εμπόριο, υπηρεσίες ντελίβερι

Η TUTTOFOOD 2021 ενισχύεται με την πλατφόρμα FieraMilano αφιερωμένη σε ολόκληρη την κοινότητα των εμπλεκόμενων αλυσίδων εφοδιασμού, από εκθέτες, αγοραστές και επισκέπτες μέχρι bloggers και δημοσιογράφους. Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην TUTTOFOOD 2021 με φυσική παρουσία θα έχουν και πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα. Αποτελεί ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα, που από τον Σεπτέμβριο θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την δικτύωση μεταξύ αγοραστών και εκθετών. Μέσω της πλατφόρμας οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα με τους αγοραστές και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναντήσεις.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail: [email protected] ή [email protected] το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 23 Ιουνίου .

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313-330350 κα Γλυκερία Καραλή, 2313-330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος, 2313-330391 κα Χαρίκλεια Τσιαμπαλή και 2313330052 κα. Μαρία Ελευθεριάδου.

Πατήστε εδώ για το έντυπο πρόθεσης ενδιαφέροντος:

Έντυπο πρόθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος TUTTOFOOD 2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ
Σχολιάστε