Π.Ε.Φθιώτιδας: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με το λιμάνι Στυλίδας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, Αθανάσιος Καρακάντζας, παρουσία της Δημάρχου Στυλίδας κας Στεργίου Βιργινίας και του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα για το Λιμάνι της Στυλίδας, σε συνέχεια της πρόσφατης προσάραξης φορτηγού πλοίου σε αβαθή νερά κατά τον κατάπλου αυτού.

Ο Υπουργός έπειτα από διαλογική συζήτηση, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το ζήτημα που επηρεάζει σημαντικά τόσο το λιμάνι Στυλίδας όσο και την κοινωνία της Φθιώτιδας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε: «Η θέση της Φθιώτιδας ως σταυροδρόμι των μεγαλύτερων οδικών αξόνων με άμεση πρόσβαση σε λιμάνια και σιδηροδρομικό δίκτυο, την καθιστούν έναν σημαντικότατο εθνικό κυκλοφοριακό κόμβο. Για τον λόγο αυτό και στον σχεδιασμό της η Περιφέρεια Στερεάς και για την εξυπηρέτηση της συγκοινωνιακής δραστηριότητας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των λιμενικών υποδομών της.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη για τις θετικές διαβεβαιώσεις του αναφορικά με το λιμάνι της Στυλίδας σε συνέχεια του πρόσφατου ναυτικού ατυχήματος και της προσάραξης πλοίου σε αβαθή χώρο. Επιστρέφουμε ικανοποιημένοι και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων το πρόβλημα που έχει ανακύψει θα λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Στη συνέχεια η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου δήλωσε: «Η υποβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους εργαζομένους στο λιμάνι και θα επηρεάσει γενικότερα την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Θεωρώ ότι ήταν μια ατεκμηρίωτη απόφαση και ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του, το βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα για την υποστήριξή τους και γενικότερα για την συνδρομή τους στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Στυλίδας».
Σχολιάστε