Μεγάλες πληρότητες στα «έξυπνα» δημοτικά λεωφορεία του Δήμου Χαϊδαρίου

Με συνεχώς αυξανόμενη επιβατική κίνηση υλοποιείται, εδώ και ένα δίμηνο, το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος Χαϊδαρίου για προκράτηση θέσης στα δημοτικά λεωφορεία της πόλης, μέσω εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο.

«Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και το smartbus της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου, που συνδέει την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους», αναφέρει στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

«Μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μας κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, έχοντας τη δυνατότητα να μετακινούνται εντός της πόλης μας δωρεάν, με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό», συμπληρώνει ο κ. Ντηνιακός που επισημαίνει ότι, λόγω της πιλοτικού πλαισίου της λειτουργίας της γραμμής, στα λεωφορεία μπορούν να μπαίνουν και πολίτες χωρίς κράτηση, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

Τονίζεται ότι το Χαϊδάρι είναι ο πρώτος δήμος της χώρας και ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη, όπου υλοποιείται η προκράτηση θέσης στα Μέσα Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, «βάση των πρώτων στοιχείων που διαθέτουμε, εκτός από τις νεότερες ηλικίες που έχουν μια σημαντική εξοικείωση με την τεχνολογία, το smartbus είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας. ‘Αλλωστε η διαδικασία είναι αρκετά απλή, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν κράτηση και τηλεφωνικά την προηγούμενη μέρα», τονίζει ο κ. Ντηνιακός, ο οποίος θέτει ως στόχο την καθιέρωση του smartbus ως βασικού Μέσου μεταφοράς εντός της πόλης. «Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και να παρέχει στους δημότες υπηρεσίες στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η καινοτόμος εφαρμογή για την πιλοτική γραμμή του δήμου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, σχεδιάστηκε από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

 
Σχολιάστε