Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας «Διά Πυρός 2021» στη Δροσοπηγή Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού φιλοξένησε στη Δροσοπηγή Αφιδνών τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ονομασία «Διά Πυρός 2021», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, του Αρχηγού του Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ,του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας παρακολούθησαν τις εντυπωσιακές ασκήσεις ετοιμότητας με σύγχρονα εναέρια και επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα.

Η άσκηση μεταξύ άλλων περιελάμβανε σενάρια εκκένωσης οικισμού, ενώ με ισχυρό αέρα έγιναν δύσκολες πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος, αεροδιακομιδές, αερομεταφορές υλικού καθώς και λήψεις νερού από ελικόπτερο από μεγάλες ανοικτές δεξαμενές.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Δήμο μας μία τόσο μεγάλη άσκηση. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι από την εκτέλεση της άσκησης και ευχόμαστε να μείνουν για πάντα σενάρια στα χαρτιά. Ως Δήμος και ως πολίτες είμαστε ενημερωμένοι. Βρισκόμαστε και σε επαγρύπνιση και τηρούμε όλοι αυστηρά τα πρωτόκολλα πυροπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.
Σχολιάστε