Κόκκινος: «ΦΟ. Δ. Σ. Α. Νοτίου Αιγαίου: Έμμισθοι Ειδικοί Σύμβουλοι με «τεχνοκρατικά προσόντα»… οδηγού απορριμματοφόρου»

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Η πρόσφατη συνεδρίαση – δια περιφοράς δηλ. χωρίς διάλογο και τις απαιτούμενες εξηγήσεις στην θεματολογία της Ημερήσιας Διάταξης – της Οικονομικής Επιτροπής της Π. Ν. Α. και η έγκριση με τους ψήφους της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου της Προγραμματικής σύμβασης αξίας 33εκ ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ. Δ. ΣΑ.) Ν. Αιγαίου δημιουργεί πολλά ερωτήματα και προκαλεί την κοινωνία και όσους υπηρετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Θυμίζουμε ότι στο ΦΟ.Σ. Δ. Α. Νότιου Αιγαίου και στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου επικεφαλής είναι το ίδιο πρόσωπο… Ο κ. Χατζημάρκος.

Η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου περιφρόνησε το δημοκρατικό διάλογο και τη διαφανή και αναλυτική συζήτηση που απαιτείται για θέματα που αφορούν την διαχείριση 33εκ ευρώ!Στα υποέργα αυτής της προγραμματικής συμβάσης ενέταξε να προσληφθούν νέοι σύμβουλοι…. την ώρα που η κοινωνία υποφέρει και οικογένειες δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν!
Στη λειτουργία του φορέα έχει ήδη προσληφθεί ως έμμισθος σύμβουλος – με απόφαση Χατζημάρκου-πρώην δήμαρχος που δεν διαθέτει το παραμικρό επιστημονικό προσόν και πρόσφατα προεταξε σε δηλώσεις του ότι έχει γνώσεις για τη διαχειριση αποβλήτων διότι.. έκανε τον οδηγό του απορριμματοφόρου στο Δήμο του που όμως .. εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με την διαχείριση των αποβλήτων!
Οι αναθέσεις και σε άλλους συμβούλους καλά κρατούν στο ΦΟ. Δ. Σ. Α…. αλλά ουσιαστικό έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!
Την ίδια ώρα γεννιούνται απορίες για την υπολειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο νησί της Ροδου…… όπου εδώ και αρκετές ημέρες τα σκουπίδια κάνουν «πάρτυ «!
Όλοι συμφωνούμε ότι ο ΦΟ. Δ. Σ. Α. Νότιου Αιγαίου πρέπει να λειτουργήσει σωστά…. όμως οι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν και εκεί… «βόλεμα» φίλων με δημόσιο χρήμα και τα αναγκαία έργα να καθυστερούν!
Οι διοικούντες ας γνωστοποιήσουν τον προγραμματισμό και τις ενέργειες τους και να δώσουν εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση τους στην κοινωνία μας που υποφέρει και στο σύνολο των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων !
Άλλωστε από εταιρείες και αμειβομένους συμβούλους με δημόσιο χρήμα η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου μάλλον είναι….. «Πρωταθλήτρια»….. Από ουσιαστικές αναπτυξιακές δράσεις… » ουραγός»!

 
Σχολιάστε