OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κάλεσμα του Δημάρχου Πύργου στον Υπουργό Τουρισμού για τους επιβάτες στο Κατάκολο

Μια ακόμα παρέμβαση στην κατεύθυνση της δημιουργίας συνθηκών παρουσίας τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στην αγορά του Κατακόλου και στην περιοχή, έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Απευθυνόμενος εγγράφως στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τονίζει την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης και κατάρτισης συγκεκριμένου σχετικού πλαισίου.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του αυτή ο κ. Αντωνακόπουλος προς τον υπουργό: «Η έναρξη της πολυπόθητης κρουαζιέρας για τον τόπο μας, δυστυχώς δεν έχει το αντίκτυπο που ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός ανέμενε. Όπως όλοι γνωρίζουμε, καλούμαστε εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, όπως και τις προεκτάσεις – συνέπειες αυτών. Και μια από τις βασικότερες, σχετίζεται την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, με την κρουαζιέρα που εξ’ αιτίας των ασφυκτικών περιοριστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων των εταιρειών και των ανάλογων χειρισμών τους, η παρουσία των τουριστών στον τόπο μας είναι σχεδόν μηδενική».

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως: “Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες λογικών παραπόνων των επιχειρηματιών που η αποκλειστική τους επαγγελματική δραστηριότητα περιορίζεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Λόγω των κανονισμών που ακολουθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην μαζική τους πλειοψηφία, παρατηρείται το φαινόμενο όπου τουρίστες φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές. Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν είναι στη «λίστα» των εταιρειών, και στο σημείο αυτό ζητάμε την αρωγή σας.

Επιθυμούμε τη συνδρομή σας ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τα κλιμάκια των εταιρειών κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος, τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων, στο μέτρο μιας λογικής και όχι «αποστειρωμένης» επιβίβασής τους ώστε η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί τελείως από την τοπική οικονομία”.

Ο Δήμαρχος Πύργου τονίζει ακόμα πως:

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν διενεργηθεί με τη συμβολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ επανειλημμένως rapid tests στην περιοχή του Κατακόλου όπου όλα τα δείγματα έχουν βγει αρνητικά. Όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα η περιοχή μας κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Σούνακ για 25η Μαρτίου: “Το ΗΒ υπερήφανο για το ρόλο του στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας”

otavoice

Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

otavoice

Πελετίδης: «Πρέπει να κάνουμε τη δική μας επανάσταση…»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου

otavoice

Το Χαλάνδρι τίμησε την 25 η Μαρτίου 1821

otavoice

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση στον Ωρωπό – Εικόνες

otavoice