OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Γαστρονομική Κοινότητα Αμοργού είναι ένα γεγονός

Η συμμετοχή της Αμοργού στο πρόγραμμα «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση – πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμοργού.

O δημιουργός του προγράμματος Γιώργος Πίττας παρουσίασε τα πρώτα 25 μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Αμοργού, στα οποία παρέδωσε τα διπλώματα συμμετοχής ενώ ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πρόοδο της ψηφιακής πλατφόρμας Greekgastronomyguide.gr όπου φιλοξενείται ο ψηφιακός χάρτης του νησιού.

Στα μέλη της Κοινότητας και στο Δήμο παραδόθηκαν 10.000 έντυποι γαστρονομικοί οδηγοί, που θα διανέμονται στους επισκέπτες της Αμοργού. Ο έντυπος οδηγός, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Δήμου, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού. Μαζί με τον ψηφιακό οδηγό θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού

Πρωταγωνιστές των Γαστρονομικών Κοινοτήτων είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής.

Ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά. «Η αγάπη του Γιώργου Πίττα για την Αμοργό και η προβολή της μέσα από τα κείμενα του είναι αναμφισβήτητη. Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την αρχή την ιδέα του για τις Γαστρονομικές Κοινότητες. Είμαι σίγουρος πως ο αριθμός των μελών από τους επαγγελματίες του νησιού θα αυξηθούν. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε και να διαδώσουμε την αμοργιανή γαστρονομία και αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από εργαλεία όπως οι έντυποι και ψηφιακοί οδηγοί που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς μας.»

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice