OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βοΐου: Σειρά διαλέξεων με αφορμή τα 200 χρόνια από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης

Φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την μέρα που ξέσπασε η ελληνική επανάσταση και μετά από αιματηρούς αγώνες σχεδόν δέκα ετών ήρθε η επίσημη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γίνονται εκδηλώσεις με τις οποίες ο κάθε τόπος θέλει να αναδείξει την παρουσία του, την συμβολή του, την προσφορά του, όχι μόνο στην ελληνική επανάσταση, αλλά και στην προετοιμασία της και στην διαδρομή των 200 ετών που διένυσε το ελληνικό κράτος.

Οι συνθήκες, όμως την ιδιαίτερη αυτή χρονιά δεν βοήθησαν, ώστε να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις που όχι μόνο ο Δήμος Βοΐου αλλά και κάθε πολιτιστικός σύλλογος, κάθε φορέας, κάθε δήμος στην Ελλάδα, θα ήθελε. Αυτό όμως μας επιβάλλει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές, αν αναλογιστούμε την τεράστια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που έχει τόπος μας και την μοναδικότητα του γεγονότος, του εορτασμού της επετείου.

Έτσι ο Δήμος Βοΐου υπέβαλλε πρόταση με τίτλο «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ» προϋπολογισμού 111.200,00€, στην Πρόσκληση «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Αντικείμενο της πρότασης είναι με ψηφιακές και διαδραστικές εφαρμογές να αναδειχθεί η ιστορική συμβολή του Βοΐου στο ‘21 μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας, τη δημιουργία βίντεο 360ο και την ανάπτυξη ψηφιακού ξεναγού για φορητές συσκευές.

Επίσης ο Δήμος Βοΐου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα ξεκινήσει σειρά διαδικτυακών εισηγήσεων από ιστορικούς ερευνητές και επιστήμονες με θέμα τα πρόσωπα και τα γεγονότα μέσα από τα οποία αναγνωρίζεται η προσφορά του τόπου μας στο ’21 και στην πορεία του ελληνικού κράτους από το 1830 μέχρι και σήμερα!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice