OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: Διήμερο Αθλητικών Κοινωνικών και Επιστημονικών Δράσεων

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου , o Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργάνωσε δύο σημαντικές αθλητικές, επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

H πρώτη δράση «Διατροφή – Αθλητισμός – Ζωή» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου  με τη συμμετοχή επιφανών ιατρών, επιστημόνων, Ολυμπιονικών και Παγκοσμιονικών. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Έπαυλη Τσιροπινά το πρωί του Σαββάτου, οι πρωταθλητές κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ οι ειδικοί στο θέμα της διατροφής παρουσίασαν τις επιστημονικές τους προσεγγίσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και όλων των προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε δρομικό δρώμενο με σημείο εκκίνησης τη Μαρίνα στα Λαζαρέτα και σημείο τερματισμού την Πλατεία Μιαούλη, όπου οι Ολυμπιονίκες παρέδωσαν την ελληνική σημαία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθούσαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου δια θαλάσσης, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Υρώ Δασκαλάκη και την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία για την άψογη διοργάνωση, όλους τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τα τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου, την εταιρεία Blue Star και το τοπικό γραφείο του κ. Βασιλικού, καθώς επίσης τους τοπικούς επιχειρηματίες: Ταβέρνα «Σάββας», Ψησταριά «Τα Γιάννενα», Λουκούμια «Δεναξάς», «Stefanou Travel», Κατάστημα «Τόπων Γεύσεις» και ειδικά τον κύριο Τάσο Νομικό με το Ξενοδοχείο «Francoise», η συνεισφορά των οποίων ήταν καταλυτική.

Για τη δράση «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο – 1ος Ποδηλατικός Γύρος Virtual Edition», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου , υπήρξε κινητοποίηση από πολλούς συντοπίτες μας οι οποίοι συνεισέφεραν ηθικά και υλικά είτε τρέχοντας, είτε ποδηλατώντας είτε ακόμα και με τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμβολικά οι ποδηλάτες Σύρου μαζί με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων διοργάνωσαν “ποδηλατάδα” από τα Λαζαρέτα έως το Λιμάνι της Ερμούπολης δείχνοντας έτσι την πλήρη στήριξη στην εκδήλωση αυτή. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η συγκέντρωση ποσού για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που περνούν αυτή την δοκιμασία.

Για τη συγκεκριμένη δράση ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ, τις κυρίες Κώννα και Γραμματόγλου και φυσικά την κυρία Πέγκυ Καραμπάτου που μας πρότεινε την εκδήλωση αυτή η οποία με την συνεργασία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Τέλος, ο Δήμος θα ήθελε να ευχαριστήσει τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την πλήρη κάλυψη και τη στήριξη των δράσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Π.Α.Μ.Θ: Ευρεία σύσκεψη με θέμα τον Τουρισμό

otavoice

Δ.Εορδαίας: Σύσκεψη για την πολιτική προστασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

otavoice

Σύσκεψη Αντιπ/ρχων Αν. Αττικής και Παιδείας με εκπροσώπους των Δήμων Αν. Αττικής

otavoice

Δ.Παιανίας: Συνάντηση Ισ. Μάδη με τον Αγροτικό Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Παιανίας

otavoice

Π.Κρήτης: Συνάντηση Περιφερειάρχη με τη συντονιστική επιτροπή Πετροχωρίου Δήμου Αμαρίου

otavoice

Π.Δ.Ε: Δράση προσομοίωσης για την έμφυλη βία και την ισότητα των φύλων

otavoice