OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πύργου: Με επιτυχία η τρίτη εθελοντική αιμοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας

Με επιτυχία στέφθηκε ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία-συγκεκριμένα η τρίτη- που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Αστυνομία το πρωί της Κυριακής (13/6) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Μάλιστα η συγκεκριμένη δράση είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς η επόμενη ημέρα που ακολουθεί έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. 

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Μαρίνο Αχτύπη ο οποίος από νωρίς το πρωί σε συνεργασία με τις υπεύθυνες ιατρούς του τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου υποδέχτηκαν τους εθελοντές αιμοδότες. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση γονέων με τα παιδιά τους προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και την κοινωνική προσφορά μιας τόσο σημαντικής πράξης. 

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο μήνυμά του τόσο για τη δράση όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη τόνισε; “Ο Δήμος Πύργου στέκεται πάντα αρωγός στα κοινωνικά ζητήματα και προάγει δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης . Φέτος το  κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι  “Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό”,. Ένα μήνυμα που εστιάζει στη δράση και την προσφορά καθώς οι  εθελοντές αιμοδότες κρατούν τον κόσμο ζωντανό. Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αστυνομία για τη δράση της αλλά και τους πολίτες που αφιέρωσαν λίγα λεπτά απο το χρόνο τους για μια τέτοια θεάρεστη πράξη”. 

Ο κ. Αχτύπης στη δήλωσή του τόνισε: “Είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι δίνοντας αίμα, δίνοντας πέντε λεπτά απο το χρόνο μας, σώζουμε μια ζωή. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την Αιμοδοτική ομάδα του ΓΝ Πύργου και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 26 φιάλες αίμα, ενώ 17 συμπολίτες μας, αν και προσήλθαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο δεν κατάφεραν για παθολογικούς λόγους να δώσουν αίμα. 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice