OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πύργου: Διήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε Σπιάντζα και Αλφειό

Π. Αντωνακόπουλος «Πρέπει να διαμορφώσουμε μια φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Πύργου διοργανώνει διήμερο δράσεων το Σαββατοκύριακο (5 και 6 Ιουνίου) στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας και στο Πάρκο του Αλφειού. Σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού, το Δασαρχείο Πύργου, την Υπηρεσία Πρασίνου και δεκάδες συλλόγους, ο Δήμος Πύργου θα στείλει το πιο ηχηρό και διαδραστικό μήνυμα όχι μόνο για την ημέρα, αλλά για μια ευρύτερη αλλαγή στάση ζωής και συμπεριφοράς προς το περιβάλλον που μας αφορά όλους. Σημαντική θα είναι για μια ακόμη φορά η συμβολή της εταιρείας «Mediterre Ελαιουργείο Παπαδόπουλος» που είναι ο μεγάλος χορηγός σε όλες τις δράσεις καθαρισμού του Δήμου Πύργου.

«Πρέπει να διαμορφώσουμε μια συμπεριφορά και συνείδηση πραγματικά φιλική προς το περιβάλλον. Να αντιληφθούμε ότι η ζωή μας υποβαθμίζεται και απειλείται όταν το καταστρέφουμε. Ο Δήμος για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι θέλει να είναι ένας ζωντανός κοινωνικός θεσμός, σε μια κίνηση ώσμωσης αλληλεπίδρασης με όλες τις «ζωντανές» ομάδες πολιτών στην περιοχή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το διήμερο δράσεων. Στην Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας Mediterre Κώστας Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης

«Ως Δήμος έχουμε αρκετές περιοχές και οικοσυστήματα που έχουν γνωρίσει τις κακές συμπεριφορές των ανθρώπων. Χρειάζεται περισσότερη καθαριότητα και προστασία σ’ αυτές τις περιοχές, ώστε να αποτελέσουν χώρους ανάπτυξης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ήπιων χαρακτήρα. Σε όλα αυτά ο Δήμος συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και με τις υπηρεσίες του. Αξίζει να αναφερθεί πως για το Δέλτα του Αλφειού θα εκπονηθεί μελέτη διαχείρισης του οικοσυστήματος, όπου θα μπορούν να υλοποιηθούν σοβαρές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις» συνέχισε ο κ. Αντωνακόπουλος. Επιπλέον αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια στην επιχείρηση Mediterre και στην υποστήριξη που προσφέρει σε δράσεις του Δήμου. «Η επιχείρηση του κ. Παπαδόπουλου, αφειδώς προσφέρει και βοηθάει σε όλες τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικές ευθύνης είναι μια επιχείρηση  που πρωτοστατεί στον τόπο μας και πρέπει το παράδειγμα αυτό να το μιμηθούν και άλλες επιχειρήσεις». 

Τέλος, ο δήμαρχος Πύργου ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου,  το Σύλλογο Φίλων Λίμνης Μουριάς, την βουλευτή Ηλείας Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση, όπως και την κ. Όλγα Βενιζέλου Ρουβά, τον κ. Πλεμμένο και τα μέλη του Γραφείου Εθελοντισμού, και ακόμα υπογράμμισε την καθοριστική  συμβολή του Δασάρχη κ. Λάττα που έχει ξεκινήσει μια έντονη εξωστρέφεια της υπηρεσίας του και βοηθά στην ανάδειξη των οικοσυστημάτων και την προστασία περιοχών που είναι εκτεθειμένες σε ανθρώπινους κινδύνους. 

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου, ο διευθύνων σύμβουλος της Mediterre Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε «Όλοι μιλάμε για κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από αυτή, αλλά αν όλοι μαζί δεν προσπαθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος όπως και να αφήσουμε μια καλύτερα ποιότητα ζωής στα παιδιά μας, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Mediterre πρωτοστατεί σ’ αυτόν τον τομέα. Θέλουμε να παρακινήσουμε τους πάντες, να βοηθήσει ο καθένας από την πλευρά του, προσφέροντας έτσι στην πόλη μας, στη φύση και στο περιβάλλον που μας δίνει ζωή». 

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο κ. Γιάννης Πλεμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμβολή των παιδιών στο διήμερο δράσεων. «Στα παιδιά εναποθέτουμε τις ελπίδες μας ότι οι επόμενες γενιές θα είναι καλύτερες από εμάς. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις δράσεις να μάθουμε και να διαδώσουμε καινούργια πράγματα» δήλωσε και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς όλους. 

Τέλος, ο κ. Μαρίνης Αχτύπης τόνισε πως «για το Δήμο Πύργου, τον δήμαρχό μας Παναγιώτη Αντωνακποπουλο και τις Υπηρεσίες μας, το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και σημαντική προτεραιότητα, ενώ η προστασία του αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης» και ευχαρίστησε την εταιρεία Mediterre για την σημαντική βοήθεια που προσφέρει σε όλες τις δράσεις καθαρισμού. 

 

Το πρόγραμμα των δράσεων 

– Το Σάββατο 5/6 το πρώτο «ραντεβού» δίνεται στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας στις 9.00 π.μ. 

Εκεί, με τη συμμετοχή εθελοντικών συλλόγων, παιδιών και προσκόπων θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χώρου. 

Αμέσως μετά, στις 11.00 π.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλίες και διάφορες δράσεις. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η βουλευτής Ηλείας  και Επίτροπος Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία θα απευθύνει το μήνυμα της ημέρας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η υπεύθυνη της ομάδας παραδοσιακών σπόρων ν. Ηλείας Όλγα Βενιζέλου Ρουβά η οποία θα αναφερθεί στα οφέλη της κομποστοποίησης και θα μοιράσει παραδοσιακούς σπόρους στα παιδιά. Το πρόγραμμα των ομιλιών ολοκληρώνεται με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα.

– Την επόμενη ημέρα Κυριακή 6/6 οι δράσεις μεταφέρονται στο πάρκο του Αλφειού ποταμού, το «Πλατανόδασος», στις 10.00 π.μ. 

Εκεί, τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι Λίμνης της Μουριάς και Αλφειού Ποταμού» αναλαμβάνουν ρόλο οικοδεσπότη, καλούν τους πολίτες να τους ξεναγήσουν στο χώρο και να έρθουν σε επαφή με ένα σπάνιο οικοσύστημα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του τόπου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος και η ιστορία του Αλφειού ποταμού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Το αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα»

otavoice

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος, χωρίς κοινωνική συνοχή & αλληλεγγύη»

otavoice

Το ευχαριστώ της East West στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την φιλοξενία στην Attica Green

otavoice

Με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στον Δήμο Οιχαλίας

otavoice

Τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, υποδέχτηκε ο Κ. Πελετίδης

otavoice