Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη: Εκδήλωση επαγγελματικού για προσανατολισμού και τις αλλαγές στο Λύκειο

Απευθύνεται σε μαθητές όλων τάξεων του Λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικούς

Χρήσιμο και ενημερωτικό  σεμινάριο για τις νέες αλλαγές στο Λύκειο, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και για τα επαγγέλματα με μέλλον μετά την πανδημία, διοργανώνει διαδικτυακά τη Δευτέρα (7/6), στις 19.00  το απόγευμα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η δράση  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM (χωρίς περιορισμό στις συμμετοχές) και απευθύνεται στους  μαθητές  των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου, όλων των τάξεων του Λυκείου, καθώς επίσης και στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι σύμβουλοι εκπαίδευσης και καριέρας, Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος και Γεώργιος Γατούδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τα θέματα που θα αναλυθούν και στη συνέχεια θα συζητηθούν από τους συμμετέχοντες είναι τα εξής:

  • Οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό µηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.)
  • Επαγγέλματα µε Μέλλον στην Αγορά Εργασίας µε τα νέα δεδομένα της πανδημίας. Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδηµία στην επιλογή σπουδών, στο ήδη µεταβαλλόµενο περιβάλλον της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής επανάστασης;
  • Έξυπνες επιλογές ανά επιστηµονικό πεδίο
  • Καινοτόµες Εξειδικεύσεις
  • Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήµατα, µμετεγγραφές, παθήσεις κ.λπ.)
  • Στρατιωτικές Σχολές και Σώµατα Ασφαλείας

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμος θα χαρίσει 30 Υβριδικούς Οδηγούς Σπουδών «Σπουδές με Μέλλον» στα γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή µέσω ηλεκτρονικής φόρµας και επιπλέον μπορούν  να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν και µετά το πέρας της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://us02web.zoom.us/j/88037734834?pwd=MEIwUHczOGxJY1VpUUJSN0NvTHoyQT09

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε