Δήμος Παύλου Μελά: Τριήμερο εκδηλώσεων λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα και το Τμήμα Πολιτισμού σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις λαϊκού πολιτισμού «Στο διάβα του χρόνου και της παράδοσης» που θα διοργανωθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (πύλη απέναντι από το Δημαρχείο), στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 20.30 μ.μ.

«Ένα ταξίδι στον λαϊκό πολιτισμό, στους κρυμμένους θησαυρούς της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για να μην ξεχνάμε, για να τιμάμε, για να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοιχεία δηλαδή που συνθέτουν την πολιτιστική μας ταυτότητα. Είπε ο ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης: “Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή”. Κι εμείς οφείλουμε να τη διασώσουμε και να τη διαδώσουμε» αναφέρει στο χαιρετισμό της η κ. Καρακούτα και προσθέτει «Φίλες και φίλοι, μικρός είναι ο τόπος μας, αλλά μεγάλη η ψυχή του, και αυτήν την ψυχή σας καλούμε να δούμε όλοι μαζί να ξεπηδάει από την κάθε μουσική νότα παράδοσης του τριημέρου, από το κάθε βήμα των χορευτών».

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι χωρίς αντίτιμο, με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών και άλλων μέτρων που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (καθήμενοι θεατές, μειωμένη πληρότητα, αποστάσεις ασφαλείας και όλες οι ισχύουσες οδηγίες). Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε