Δήμος Κιλκίς: Βραβεύθηκαν με tablets συλλεκτικά μετάλλια και βιβλία εβδομήντα νήπια και μαθητές

Επαναστατικά λάβαρα, όπλα εποχής, τσολιάδες, ηρωικές μορφές του Αγώνα όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ζωγραφιές τοποθετημένες σε ξύλινους ορθοστάτες στην πλατεία Λατσιών συγκέντρωσαν την προσοχή του κόσμου στη χθεσινή τελετή απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’.

Εβδομήντα έργα, αξιολογημένα από επιτροπή εκπαιδευτικών κρίθηκαν ως τα καλύτερα και βραβεύθηκαν με tablets, με το συλλεκτικό μετάλλιο ‘’Προπομπός’’, που διατίθεται από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας και απεικονίζει το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ ‘’Αναγεννηθείσα Ελλάδα’’, βιβλία και αναμνηστικά διπλώματα.

Με την κοινή πρωτοβουλία τους Δήμος και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θέλησαν να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις της Παιδείας, τους νεαρούς δημότες ώστε μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική του εμπειρία να γνωρίσουν καλύτερα, ευχάριστα και με παραστατικό τρόπο την ιστορία μας υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στην τελετή των βραβεύσεων ενώ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς Σωτήρης Μαρκάδας σημείωσε ότι τέτοιες δράσεις στηρίζουν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν νήπια από το 5ο, 6ο, 7ο, 10ο νηπιαγωγεία Κιλκίς, από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κιλκίς καθώς και από τα νηπιαγωγεία Κρηστώνης και Καμπάνη καθώς και μαθητές, όλων των τάξεων, από το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Κιλκίς και από τα Δημοτικά Σχολεία Καμπάνη, Χωρυγίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Νέας Σάντας, Νέου Αγιονερίου και Γαλλικού.

Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κώστας Πουντζουκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κεμανίδης, Νίκος Στανημερόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Νίκος Ιντζέλης ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γιάννης Καραϊτης οι σύμβουλοι της Κοινότητας Κιλκίς Γιάννης Καλαϊτζίδης, Τάνια Παπαδάκη και Μαρία Δαγκλή.

 
Σχολιάστε