Δήμος Αρταίων: Προβολή και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου

Μειωμένο εισιτήριο μονοήμερης κρουαζιέρας Πρέβεζας – Κορωνησίας για όλους. 

Σε μία σημαντική κίνηση για την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου, προχώρησαν από κοινού οι Δήμοι Αρταίων και Πρέβεζας, δίνοντας σε όλους τους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν μια μονοήμερη κρουαζιέρα από την Πρέβεζα προς την Κορωνησία και αντίστροφα, διασχίζοντας τον Αμβρακικό Κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι Αρταίων και Πρέβεζας, κκ. Τσιρογιάννης και Γεωργάκος, ανακοίνωσαν σήμερα πως οι Δήμοι θα καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των λειτουργικών εξόδων που απαιτούνται για τις μονοήμερες κρουαζιέρες, ώστε το εισιτήριο για τους δημότες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσιτό. 

Όπως έγινε γνωστό, η σύνδεση ΠρέβεζαςΚορωνησίας με διάπλου του Αμβρακικού θα είναι διάρκειας 5 ωρών, οι μονοήμερες κρουαζιέρες θα κοστίζουν 8 ευρώ και θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. 

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρωτοβουλία που πήραμε με τον φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο. Οι Δήμοι μας, οι περιοχές μας έχουν πολλούς και αναξιοποίητους θησαυρούς και πρωτοβουλίες σαν και αυτές έρχονται να αποδείξουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, οι Δήμοι μας δηλαδή, ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και ας μην έχουν απεριόριστη τεχνογνωσία. Έχουμε όμως απεριόριστη αγάπη για τον τόπο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Αρταίων κ. Κώστα Χαρακλιά και τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Αργυρό,  για την συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια. Τώρα, το επόμενο στοίχημα είναι να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο την ύπαρξη αυτής της διαδρομής και να την συνδέσουμε με επισκέψεις ευρύτερα στον Δήμο μας, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν και να γευθούν τις ομορφιές και τη γαστρονομία της Άρτας και ειδικότερα της Κορωνησίας μιας περιοχής με δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Σε αυτή την προσπάθεια όσο συνεργαζόμαστε γινόμαστε και πιο αποτελεσματικοί, με τελικά ωφελούμενους τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών μας».
Σχολιάστε