OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος 3Β: Τον Δήμο Αγλαντζιάς Λευκωσίας επισκέφθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Χρήσιμα συμπεράσματα και σημαντική ανταλλαγή τεχνογνωσίας αποκόμισε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την επίσκεψη του συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Δήμου, Περιβαλλοντολόγο Φίλιππο Κιρκίτσο στο Δήμο Αγλαντζιάς στη Λευκωσία της Κύπρου.

Κατά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος παρευρέθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ολιστικής Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Αγλαντζιάς, το οποίο περιλαμβάνει ορθολογιστική μέθοδο διαχείρισης των αποβλήτων και έχει στόχο να συνδέσει την παραγωγή αποβλήτων με τη χρέωση μέσω της χρήσης προπληρωμένης σακούλας. Να εφαρμόσει δηλαδή πρακτικά την Ευρωπαϊκή αρχή «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει» (Pay As You Throw – Pay As You Throw (Pay As You Throw – Pay As You Throw (aglantzia.org.cy)

Το πρόγραμμα του Δήμου Αγλαντζιάς παρουσιάζει ομοιότητες με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που στοχεύει στην ταυτόχρονη εφαρμογή της αρχής «ο Ρυπαίνων Πληρώνει (Pay as you Throw) με την αρχή «Κερδίζω όσο Διαχωρίζω – Benefit as you Save». Κατά την ενημερωτική εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές του προγράμματος «ο Ρυπαίνων Πληρώνει» ενώ ο κ Κωνσταντέλλος ενημέρωσε τα στελέχη του Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τους τελευταίους 18 μήνες στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή Benefit as you Save. Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου ξενάγησε την αντιπροσωπεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις δημοτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων ενώ παρακολουθήσαν τη διαδικασία αποκομιδής στο πεδίο.

Εκτός από τις επαφές με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγλαντζιάς, κατά την επίσκεψη στην Κύπρο ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Καδή και να συζητήσουν θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και περιβάλλοντος γενικότερα.

Τέλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης δέχτηκε κοινή επίσκεψη των δύο δημάρχων για την οποία ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Συνάντηση με το Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο κατά την επίσκεψη του στο Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου. Υιός του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντέλλου Δημήτριου, πυροβολητή και δασκάλου, είναι γνωστή η αγάπη του για τις ΕΔ».

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Οι σημαντικές επιδώσεις που έχουμε πετύχει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οφείλονται και στις χρήσιμες συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει με δήμους της Ευρώπης και η αναζήτηση καλών πρακτικών απ’ όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Ευχαριστώ τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγλαντζιάς και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου για την ζεστή υποδοχή και την παραγωγική συνεργασία. Κοινή επιθυμία όλων μετά τη συνάντηση είναι η επίσκεψη μας να σηματοδοτήσει την αρχή μίας διαρκής και εποικοδομητικής συνεργασίας».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice