Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα από τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους του Παύλου Μελά και του Κορδελιού – Ευόσμου διοργάνωσε το Σάββατο (5/6) «Ποδηλατοβόλτα στη Δυτική Θεσσαλονίκη» με έναρξη από το Πρώην Στρατόπεδο Μ.Αλεξάνδρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ποδηλάτες αλλά και πλήθος κόσμου από ηλικίες δέκα(10) χρονών και άνω, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

Με το σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» οι πολίτες και των τριών δήμων ποδηλάτησαν για να διεκδικήσουν:

➢ Περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις
➢ Καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη
➢ Τα πρώην στρατόπεδα ως ελεύθερους χώρους αναψυχής
➢ ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Η «Ποδηλατοβόλτα» με τους συμμετέχοντες όλων των Δήμων ξεκίνησε από το Πρώην Στρατόπεδο Μ.Αλεξάνδρου και διένυσε μία διαδρομή δέκα(10) χλμ η οποία διέσχισε περιοχές και των τριών Δήμων.

Η διαδρομή των 10χλμ που ακολούθησαν είναι η εξής: Πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά και είσοδος στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Αγίας Παρασκευής, αριστερά στην Χατζίκου Θ., αριστερά στην Κυρήμης, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Ελευθερίας, αριστερά στην Φιλιππουπόλεως, δεξιά στην Μεγ. Αλεξάνδρου (Αμπελόκηποι), ευθεία στην Ι. Γωγούση, δεξιά στην Αμπελοκήπων, κυκλικός κόμβος στην Πλατεία Τερψιθέας, αριστερά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (Σταυρούπολη), δεξιά στην Ι. Γωγούση, αριστερά στην Καραολή και Δημητρίου, δεξιά στην Μ. Αλεξάνδρου (Εύοσμος), αριστερά στην Κ.Καραμανλή (πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό), αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου, αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν :

Οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου κ.Μαγδαλιανός Κλεάνθης και Π. Μελά κ. Δεμουρτζίδης Δημήτριος
Οι εντεταλμένος αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Φουκίδης Απόστολος
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κα. Γαβαλά Μαρία
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Αθλητισμού, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά κ. Σάκης Λαζαρίδης
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Χαλκίδης Ιωάννης
Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων κ. Καραμπέρας Κωνσταντίνος
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία, τις Δημοτικές Αστυνομίες Π.Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου, την ΠΡΟΤΕΚΤΑ που με την παρουσία τους, συνέβαλλαν δραστικά στην πρόληψη όλων των αστάθμητων παραγόντων και τον «Ποδηλάτη» για την αμέριστη βοήθειά του.
Σχολιάστε