Στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Δήμαρχος Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε στην εκδήλωση εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 9 Μαϊου, ημέρα επίσημης λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Η τιμητική εκδήλωση περιλάμβανε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επιμνημόσυνη δέηση στο δημοτικό πάρκο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Σε μήνυμά του για την ημέρα εορτασμού της ευρωπαϊκής ειρήνης ο Δήμαρχος Κιλκίς τονίζει: ‘’Τιμούμε τη μεγάλη θυσία των Ελλήνων και των συμμάχων μας, των απλών ανθρώπων που πολέμησαν για τα ιδανικά της Πατρίδας και τις αξίες της ελευθερίας. Η νίκη των συμμαχικών όπλων κατά του ναζισμού αναγέννησε το όραμα για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και στάθηκε το έναυσμα για την ίδρυση ενός υπερεθνικού  οργανισμού με 27 κράτη – μέλη σήμερα. Μετρούμε εβδομήντα ένα χρόνια ειρήνης και ενότητας, συμμετέχοντας σε μια οικογένεια ευρωπαϊκή που ενθαρρύνει το διάλογο, που προκρίνει τη διαπραγμάτευση και γεφυρώνει τις όποιες αντιθέσεις με πρόταγμα την πολιτική συνεργασία. Η Ευρώπη της Προόδου και της Αλληλεγγύης είναι η ασφαλής κιβωτός για την ευημερία των λαών.       
Σχολιάστε