Στα 35.000 ανέρχονται τα rapid tests σε όλη την Αττική στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid tests, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης»  η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21  τα  Rapid test ανέρχονται στους 2.828, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 28/05/21 έχουν υλοποιηθεί 35.124 rapid tests.

Από την Παρασκευή 21/5/21 έως και Παρασκευή 28/5/21 οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιά, Κερατσίνι, Σπάτα, Πόρτο Ράφτη, Περιστέρι, Μαρκόπουλο, Παλαιό Φάληρο, Ηράκλειο, Γλυφάδα, Λυκόβρυση, Παλλήνη, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ρέντη, Αμπελόκηπους, Ανάβυσσο, Νέα Σμύρνη, Σαλαμίνα, Χαλάνδρι, Δάφνη και Πετρούπολη. Επιπλέον, μεταξύ των Δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται  Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές,  κ.α.. 

Rapid test στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά 

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 27 Μαΐου τα εξειδικευμένα κλιμάκια πραγματοποίησαν  στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της, Rapid test στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.  Η δράση υλοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου σε συνεννόηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Τζεφεράκο Παναγιώτη. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά επιτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει τους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Πειραιά και Νήσων, το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, τη Σαλαμίνα, την Τροιζηνία, τα Κύθηρα και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε: 

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα σημαντικότερα αστυνομικά τμήματα της Αττικής μας, στον Πειραιά. Το έμψυχο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας δίνει καθημερινά αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών μας. Με δράσεις όπως η σημερινή συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασίας της υγείας τους. Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) με τα τεστ που διενεργούν συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση του covid. Αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, πραγματοποιείται τεστ PCR μοριακής δηλαδή ιχνηλάτησης. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των σωμάτων ασφαλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια έχει βοηθήσει μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 για την αγορά πολλών οχημάτων της αστυνομίας κάτι το οποίο διευκολύνει το δικό τους έργο. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το έργο τους.  Ευχαριστούμε το διοικητή και όλα τα στελέχη που συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια. Όλοι μαζί θα κάνουμε καλύτερη την Αττική μας, τον Πειραιά μας».

Οι έλεγχοι 

Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ έχει ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου. Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνικήΗ συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της  HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.
Σχολιάστε