Πρόνοιες για την επαναλειτουργία των σχολείων στον Δήμο Χαλανδρίου

Για την επαναλειτουργία Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ο Δήμος Χαλανδρίου έλαβε όλα τα μέτρα αρμοδιότητάς του για την ομαλή επιστροφή των μαθητών στην δια ζώσης διδασκαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολικές καθαρίστριες έχουν πραγματοποιήσει γενική καθαριότητα σε όλα τα σχολεία σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των προαυλίων από την υπηρεσία Πρασίνου. 

Παράλληλα έχει ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας για την τήρηση των όρων υγειονομικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια τού σχολικού ωραρίου.

Σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι σχολικές μονάδες και το προσωπικό έχουν εφοδιαστεί με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας  ενώ τέλος λαμβάνεται μέριμνα να καλυφθούν με self test και οι εργαζόμενοι στους οποίου δεν χορηγήθηκαν τα test μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

«Καλή δύναμη σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας» εύχεται η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η επιλογή της Πολιτείας να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, απέχει παρασάγγας από τα ουσιαστικά μέτρα για ολιγομελή τμήματα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, που απαιτεί όλο το τελευταίο διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα, και τα οποία στήριξε με ψήφισμά του από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου».
Σχολιάστε