Πέτσας: «Αλλάζουμε την όψη των τοπικών κοινωνιών για τις επόμενες γενιές»

Τα έργα υψηλής προτεραιότητας που φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη του Ρεθύμνου, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τέθηκαν στις συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κρήτη.

Πρώτος σταθμός του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν το Δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργη Μαρινάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Βουλευτής Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί και ήδη υλοποιούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, έργα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον δήμο Ρεθύμνης και τους κατοίκους του, που εκτείνονται σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων: από την ύδρευση, την αποχέτευση και την αγροτική οδοποιία μέχρι την αποκατάσταση κτιρίων, την οδική ασφάλεια, τις πράσινες αστικές αναπλάσεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτροκίνηση και την αντισεισμική προστασία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο κτίριο που πρόκειται να στεγάσει το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνης, ένα έργο που ήδη υλοποιείται και θα δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για περίπου 300 μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε μία σχολική δομή, που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ο κ. Πέτσας -συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη,  τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη- επιθεώρησε την πορεία των έργων αποκατάστασης του κτιρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Ωδείου στην οδό Κουντουριώτη, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον χώρο, στον οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί ο νέος υπόγειος χώρος στάθμευσης της πόλης.  Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό, το οποίο -όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός- εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο σχεδιασμός του προβλέπει τη δημιουργία υπόγειου διώροφου πάρκινγκ 400 θέσεων, στο πιο κεντρικό σημείο του Ρεθύμνου, καθώς και χώρου πρασίνου, που θα συνδέει την Παλιά Πόλη και με βασικά σημεία της νεότερης πόλης. Πρόκειται για ένα έργο αστικής αναζωογόνησης με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Ρεθύμνου.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, κ. Ιωάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

 

 

 

 
Σχολιάστε