OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες για τη στεγάνωση της Λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Πατούλης: «Με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούνται σημαντικά έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης»

Στην τελική ευθεία υλοποίησης μπαίνει το έργο της στεγάνωσης της Λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις Λίμνες Νο 5 και Νο 6 μετά από τη Θετική Πράξη περί προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (με Α/Α 34/2021, 13/5/2021). Πρόκειται για τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό στην ιστορία του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» που υλοποιείται εξολοκλήρου από τον Φορέα Διαχείρισης, στον οποίο ακολουθήθηκε μια υποδειγματική διαγωνιστική διαδικασία, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τον υγιή ανταγωνισμό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 829.410 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω του οποίου έχουν εξασφαλιστεί για έργα και παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα  συνολικά 3 εκ. ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό υλοποιούνται σημαντικά έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης. «Το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης. Μετά την πρόσφατη ενεργοποίηση του αγωγού υδροδότησης ημερήσιας δυναμικότητας 1000 κυβικών μέτρων νερού των λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση, προχωρούμε σε άλλο ένα σημαντικό βήμα που αφορά στη στεγάνωση της Λιμνοδεξαμενής,  του καναλιού και την αποκατάσταση της ανακυκλοφορίας του νερού. Με σταθερά βήματα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και πραγματοποιούμε έργα που συμβάλλουν στη μετεξέλιξη του Πάρκου σε ένα Μητροπολιτικό πόλο έλξης επισκεπτών», σημείωσε ο Γ. Πατούλης. 

Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε για τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε από τον Προέδρο του Δ.Σ. του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, τη Γενική

Διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη του Φορέα να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει  απρόσκοπτα και με ασφάλεια το έργο από τον ανάδοχο. 

Τα έργα  βιοκλιματικής ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου  

Να σημειωθεί ότι με συγκεκριμένα βήματα η Περιφέρεια Αττικής και ο Φορέας του Πάρκου έχουν διεκδικήσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 3.000.000 ευρώ, για να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για την λειτουργική αναμόρφωση του σημαντικότερου χώρους πρασίνου της Δυτικής Αττικής και του Λεκανοπεδίου. Μεταξύ των τμημάτων εργασιών που θα εκτελεστούν είναι η στεγάνωση της λίμνης Νο 5 και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο και το οποίο καταλήγει στην λίμνη Νο 6 καθώς και η αποκατάσταση της ανακυκλοφορίας του νερού από την λίμνη Νο 6 έως την λίμνη Νο 4 .Επιπλέον προγραμματίζεται η ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής του Πάρκου, περί τα 2χλμ, με κεντρική ιδέα τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και την προσβασιμότητα των εμποδιζόμενων ατόμων. Κατά μήκος της έξυπνης αυτής διαδρομής, ο επισκέπτης θα συναντά σημεία αναφοράς που θα τον ενημερώνουν με «έξυπνο» και σύγχρονο τρόπο για την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον του Πάρκου. Το έργο στεγάνωσης και περιορισμού των διαρροών στην λίμνη No 5 και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο, καθώς και η αποκατάσταση της ανακυκλοφορίας του νερού από το κεντρικό αντλιοστάστιο του Πάρκου,  συμβάλουν στην εξασφάλιση τη σωστής λειτουργίας του συνολικά του συστήματος ανακύκλωσης των υδάτων σε όλο το σύμπλεγμα του των λιμνών. 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice