ΠΕΔΚΜ: Η Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Καλαφάτη-Καϊτεζίδη

Σε διάλογο ουσίας που επικεντρώθηκε στα ζωτικά θέματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στη μάχη των δήμων κατά της πανδημίας, εξελίχθηκε η εθιμοτυπική συνάντηση  του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη  με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στο κυβερνείο.

Με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔΚΜ, ο  κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον υφυπουργό κ. Καλαφάτη για τα κρίσιμα ζητήματα και τις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όσο και ως προς τη συμμετοχή τους στον γενικότερο σχεδιασμό του Σχεδίου Ανάκαμψης της χώρας.

Επίσης έθεσε το πρόβλημα της σχολικής στέγης που οξύνθηκε για τους δήμους με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Ο κ. Καϊτεζίδης ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού κ. Καλαφάτη, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση των 17 σχολικών μονάδων που προχωρά το υπουργείο Υποδομών με πρόγραμμα ΣΔΙΤ, εκ των οποίων τα τρία αφορούν τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ακόμη, ο  κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για την εξέλιξη των διαδικασιών για το έργο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ στο Φίλυρο, αλλά και για το πρόγραμμα της μαρίνας σκαφών της Πυλαίας το οποίο, όπως τονίστηκε «πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς διαθέτει εθνικά χαρακτηριστικά  και αποτελεί κορυφαία υποδομή για τον τουρισμό της περιοχής μας».

 
Σχολιάστε