OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Το Μητροπολιτικό Πάρκο μετατρέπεται σε περιβαλλοντικό κέντρο, χώρο άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού»

Το Μητροπολιτικό Πάρκου «Α. Τρίτσης» με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμβάλλει στην προστασία του  Περιβάλλοντος και της οικολογικής σταθερότητας

Με καθημερινές παρεμβάσεις, έργα υποδομών και την σταθερή υδροδότηση των λιμνών το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» βελτιώνεται συνεχώς και αναβαθμίζεται.  

Με τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τη στενή συνεργασία με τον  Φορέα Διαχείρισης έχει εξασφαλιστεί η συνεχής υδροδότηση των λιμνών με 1.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα αναβάθμισης, όπως η στεγάνωση της Λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις Λίμνες Νο 5 και Νο 6. Ταυτόχρονα έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις όπως η συντήρηση του κεντρικού  ανοιχτού θεάτρου. 

Με την καθημερινή υδροδότηση, οι τεχνητές λίμνες (Νο 3 , Νο 4 και Νο 6) έχουν ήδη αλλάξει όψη καθώς η στάθμη τους έχει ανέβει ολοκληρωτικά και παραμένουν γεμάτες και πλήρεις.  Με την εξασφάλιση του απαιτούμενου όγκου νερού προστατεύεται ο υγροβιότοπος και διασφαλίζεται η απαιτούμενη οικολογική σταθερότητα.

Να σημειωθεί ότι οι λίμνες του Μητροπολιτικού Πάρκου με το ζωογόνο τους νερό, φιλοξενούν και προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια υδρόβια χλωρίδα και πανίδα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία υλοποίησης των έργων και βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία τόσο με τη Διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, όσο και με τον Πρόεδρο του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη και τα μέλη του Δ.Σ.. 

«Με σταθερά βήματα, καθημερινές δράσεις και έργα γίνεται πραγματικότητα το όραμα μας για μετεξέλιξη του Μητροπολιτικού Πάρκου σε  πρότυπο Περιβαλλοντικό κέντρο, χώρο άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης σημειώνονται σημαντικά βήματα για την ανάπλαση και την αναβίωση του Πάρκου. Οι  λίμνες μετατρέπονται σε οικοσυστήματα και δημιουργούν ένα μοναδικό υδροβιότοπο εντός του αστικού ιστού. Είναι χρέος μας, αφού αναγνωρίσουμε την τεράστια σημασία του Μητροπολιτικού Πάρκου, να συμβάλουμε στη βελτίωση του προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής, της δυτικής Αθήνας αλλά και όλης της  Αττικής να το απολαμβάνουν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice