Παπαστεργίου για Χρ. Σινάνη: «Αντίο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που άφησε την σφραγίδα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο Πρόεδρος  και το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποχαιρέτισαν τον Χρήστο Σινάνη, πρώην Δήμαρχο Μετεώρων και εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι φτωχότερη.  Ο Χρήστος Σινάνης που άφησε την προσωπική του σφραγίδα στον Νομό Τρικάλων και τον Δήμο Μετεώρων έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά:

«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Σινάνη.
Ο Χρήστος Σινάνης ήταν ένας συνάδελφος μας που κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της πόλης του. Οι προσπάθειες του να μετονομαστεί ο Δήμος Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων ευοδώθηκαν και κατάφερε να η περιοχή να αποκτήσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο τοπωνύμιο.
Ήταν προσωπικός μου φίλος και είχαμε συνεργαστεί στενά για τον νομό Τρικάλων. Μας ένωσαν η κοινή αγωνία για τον τόπο μας και οι συνεχείς προσπάθειες για το καλό της κοινωνίας μας. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό. Εκφράζω, εκ μέρους του συνόλου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Χρήστος Σινάνης, ήταν φαρμακοποιός και ασχολήθηκε από το 1994 με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν εξελέγη πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Διάβας. Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμπάκας με το Συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος. Το 2002 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Υπήρξε πρόεδρος του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2002) καθώς επίσης και του Γ΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2007).
Ως Δημοτικός Σύμβουλος εγκαθίδρυσε την θεατρική σκηνή «Επί Σταγών» και ως Δήμαρχος  από το 2014 κατάφερε το 2017 να γίνει μόνιμη η πρώην προσωποπαγής Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
Πιστός στο όραμά του, με την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που τον διέκριναν κατάφερε να γίνουν έργα που άλλαξαν την εικόνα της πόλης της Καλαμπάκας.

Το 2019 αν και βγήκε πρώτος σε σταυρούς στις Δημοτικές εκλογές με ποσοστό 43, 79%, δεν εξελέγη Δήμαρχος στον Β’ γύρο, είχε όμως την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με 14 συμβούλους.
Σχολιάστε