Π.Ε. Καρδίτσας: Αποκαθίστανται οι ζημιές του “Ιανού” στην Τ.Κ. Πορτίτσας

Στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης προχωρά η Π.Ε Καρδίτσας, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα στην επαρχιακή οδό 8 (Μοσχάτο) και συγκεκριμένα στο ύψος της Τ.Κ Πορτίτσας.

Το έργο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος με τον πρόεδρο της Τ.Κ Πορτίτσας κ. Σωτήρη Τσικρίκη. Αναφορικά με την πορεία των εργασιών ο κ. Νούσιος τόνισε: ‘’ Στο συγκεκριμένο τμήμα της Ε.Ο προς την Τ.Κ Πορτίτσας παρατηρήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα και κατολισθητικά φαινόμενα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα. Για την αντιμετώπισή τους εντάξαμε τις σχετικές παρεμβάσεις σε μια μεγαλύτερη εργολαβία που εκτελείται στην περιοχή και αφορά την αποκατάσταση της βατότητας και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό 2 ( Μητρόπολη – Καστανιά).

Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τους προέδρους των Τ.Κ, υλοποιούμε τις απαραίτητες εργασίες, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης με σκυρόδεμα κατηγορίας C 16/20. Να επισημάνω ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να επιφέρουν τροποποίηση στα χαρακτηριστικά της οδού, που παραμένει στην αρχική της γεωμετρία. Είναι ζήτημα αρχής και ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ σε όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς μας’’.

 
Σχολιάστε