Ο Δήμος Νέας Iωνίας τιμά την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τιμούμε σήμερα, 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζοντας την βαθιά οδύνη για τη δολοφονία 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις δυνάμεις του Τουρκικού κράτους.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης κυματίζει η σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου, ενώ από τη δύση του ηλίου έως και το ξημέρωμα, το κτίριο θα παραμείνει φωταγωγημένο με κόκκινο χρώμα, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού, συμβολίζοντας το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

Επίσης, ειδικά για σήμερα 19 Μαΐου 2021, τα δυο Μουσεία της πόλης θα είναι στη διάθεση του κοινού από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 210 2795012.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εκπληρώνοντας το στοιχειώδες χρέος απέναντι στην ιστορία και στις αλησμόνητες πατρίδες που υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και βίωσαν τον ξεριζωμό, συμμετέχει στον εθνικό στόχο για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Σχολιάστε