Νίκας για την πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας: «Μεγάλη η φωτιά-Σχεδόν ανεξέλεγκτη η κατάσταση»

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αναστάσιος Γκιόλης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είπε ότι «από τις 09:30 της Τετάρτης μαίνεται η φωτιά, καταστρέφοντας έναν «πνεύμονα πρασίνου». Έχουν καεί σίγουρα δύο εξοχικές κατοικίες, αλλά το μέλημα όλων μας είναι να μην κινδυνεύσει κάποιος πολίτης. Αυτό προσπαθούσαμε όλο το βράδυ, να πείθουμε τον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του. Η φωτιά έχει φύγει τώρα προς το βουνό».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή επεσήμανε ότι «Είναι μεγάλη η φωτιά στα Γεράνεια Όρη», σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς από ξηράς και με την συμμετοχή εθελοντών».

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η φωτιά. Είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, «έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη για την κατάσβεση της φωτιάς».
Όπως είπε με νόημα ο κ. Νίκας, «η περιοχή αυτή κάθε χρόνο μας δίνει μεγάλες φωτιές. Παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, αλλά… Είχαμε και πέρυσι φωτιά στο Λουτράκι».
Σχολιάστε