Κόκκινος: «Χουβαρδάς» ο κ. Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου με λεφτά του Δημοσίου και στην γέφυρα Μάκαρη

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Οι λέξεις σεμνότητα και ταπεινότητα φαίνεται ότι είναι άγνωστες για τον κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου .
Στις δεκάδες αναθέσεις που δεν έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και << γενούν >> πολλά ερωτηματικά , προστέθηκε νέα ανάθεση σε εταιρία με ποσό 21.564 ευρώ για τα εγκαίνια της γέφυρας Μάκαρη που ολοκληρώνεται ….

Την ιδιά ώρα που για την αυτοπροβολή της η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου δαπανά << πακτωλό >> χρήματων για ενέργειες αμφίβολης ουσίας : οι άνεργοι υποφέρουν , οι οικογένειες αδυνατούν να επιβιώσουν και χιλιάδες επιχειρηματίες της περιοχής μας αναζητούν μετρά στήριξης και χιλιάδες από αυτούς δεν έλαβαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα << ΝΗΣΙδΑ >> της Π.Ν.Α .
Είναι άξιο απορίας και προκλητικός ο τρόπος σκέψης και πράξης της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου που αναζητά σωτήρια σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και δέχεται αλλεπάλληλα << χαστουκιά >> για τα λάθη – επιλογές της και τον αλαζονικό και εμπαθή τρόπο που διοικεί .

Οφείλουμε να ενημερώσουμε για αυτά που δεν προβάλλει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ,που μπορεί να διέπονται από νομιμότητα αλλά απουσιάζει η πολιτική ηθική και πρυτανεύει η σπατάλη και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης .

Ενημερώνουμε και καταθέτουμε και τα εξής πολιτικά ερωτήματα :

1. Η γέφυρα Μάκαρη της Ρόδου έπεσε τον Νοέμβριο του 2019 . Έπρεπε να παραμείνει υπό καθεστώς κατάρρευσης ? Με Δημόσιο χρήμα δεν επισκευάστηκε ? Ήταν ένα απαραίτητο έργο και δεν εντάσσεται στα << οραματικά >> αλλά στα έργα << μπαλώματα >> και σίγουρα δεν είναι η γέφυρα….. Ρίου – Αντιρρίου !
2. Ο κ. Χατζημάρκος θα απαντήσει από πότε γνώριζε την επικινδυνότητα της γέφυρας Μάκαρη ? Μήπως από τον Φεβρουάριο του 2019 ? Είχε άλλες << υποχρεώσεις >> τότε και δεν προλάβαινε να ασχοληθεί ? Το γεγονός ότι από τύχη δεν είχαμε θύματα δεν του δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει για την νέα γέφυρα που επιβαλλόταν να υλοποιηθεί και δημιουργήθηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού
3. Ποσό έχει ενημερωθεί η κοινή γνώμη ότι το συγκεκριμένο έργο είχε προϋπολογισμό 6.500.000 ευρώ και αν χρησιμοποιήθηκαν και τα << απρόβλεπτα >> θα φτάσει τα 7.500.000 ευρώ ! Πολλά τα χρήματα…. με μικρή έκπτωση , μόλις 3,49 % !
4. Θυμίζουμε ότι σε αλλά έργα στο παρελθόν , που….. κατηγορεί ο κ. Χατζημάρκος , οι εκπτώσεις των έργων ήταν 20 έως 50 % . Τα χρήματα που περίσσευαν από τις εκπτώσεις των έργων αξιοποιούνταν για αλλά έργα..…
5. Η γέφυρα του Μάκαρη δεν έπρεπε να επισκευαστεί και για Εθνικούς λογούς ?
6. Οι αναθέσεις για φιέστες ( μέχρι σήμερα 21.564 ευρώ για τα εγκαίνια στο Μάκαρη και δεν ξέρουμε τι άλλο θα ανακαλύψουμε προσεχώς ) ,<< ανακουφίζουν >> τους πολίτες ή προβάλουν τον κ. Χατζημάρκο ?
7. Γνωρίζει η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αν δαπανήθηκε ποτέ τόσο μεγάλο ποσό για << φιέστα >> – εγκαινίων έργου ?

Είναι εκτεθειμένοι και πάλι διότι συμμετείχαμε αρκετοί από εμάς στην δημιουργία έργων ( αεροδρόμια , νοσοκομεία , σχολεία , λιμάνια κ.τ.λ.π ) , δεν διαφημίζαμε … << τις διαγραμμίσεις και τις λάμπες που αλλάζαμε >> και σίγουρα σεβόμαστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού που υποφέρει και με τα οποία είναι << Χουβαρδάς >> ο κ. Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου!»
Σχολιάστε