OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

H αφίσα του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα προχώρησε το πρωί ο Δήμος Γρεβενών τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου, μία μεγάλη αφίσα αφιερωμένη στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

H εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τα 353.000 αθώα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το δίκαιο αίτημα των απανταχού Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς, 102 χρόνια μετά, οι μαύρες μνήμες από τις σφαγές και τους διωγμούς των Κεμαλικών παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

Η επετειακή αφίσα της 19ης Μαΐου που φέρει την επιβλητική μορφή του Πόντιου Αντάρτη στα παραδοσιακά χρώματα της Ποντιακής Σημαίας (κίτρινο-μαύρο), έχει ως προμετωπίδα της το λογότυπο «G» [από τον Διεθνή όρο Genocide (Γενοκτονία)], σύμβολο του διαρκή αγώνα των Ελλήνων Ποντίων για την καθολική αναγνώριση και την ουσιαστική επικράτηση της ιστορικής αλήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η αφίσα μνήμης του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα παραμείνει στην πολυσύχναστη αυτή γωνία της πόλης μας έως το τέλος Μαΐου. 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice