Γκρέτσα: “Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη διατήρηση και φύλαξη των δημόσιων υποδομών Παιδείας του Δήμου Πεντέλης”

Η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά Μαζί» με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο και μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης, Ελένη Γκρέτσα παρεμβαίνει για τα γεγονότα στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης και προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις, που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Παρόλο οτι, από την 1η Μαίου  2021  υπάρχει εταιρεία φύλαξης στην πόλη μας με κόστος 800.000  Ευρώ  επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου μας,  φαίνεται οτι οι περιπολίες των οχημάτων αυτών  δεν επαρκούν ώστε  να προστατεύονται  τα Δημόσια  κτήρια.
Με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Ν. Πεντέλης αλλά και τις επαναλαμβανόμενες  στο παρελθόν καταστροφές σε Σχολικά κτήρια  του Δήμου μας,  είναι αδίρρητη ανάγκη πλέον, να προβεί η Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης   στην αντιμετώπιση αυτών των παραβατικών και καταδικαστέων  ενεργειών  εις βάρος των Δημοσίων Σχολικών Κτιρίων και την προστασία αυτών.
Δημιουργούνται  βέβαια εύλογα ερωτήματα, πως είναι δυνατόν να μην   αποτρέπονται οι στόχοι των  βανδάλων,  αφού στην Ν.Πεντέλη υπάρχουν  μόνον πέντε  Δημόσια κτήρια προς φύλαξη   και παράλληλα   δραστηριοποιούνται τρία  περιπολικά τις βραδυνές ώρες στη Δ.Κ  Ν.Πεντέλης  μαζί  με αυτά της Δ.Κ.Πεντέλης.
 
 Στην κατεύθυνση διασφάλισης τουλάχιστον των Σχολικών Κτηρίων ίσως  πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως :
 α) Να τοποθετηθεί  πολύ δυνατός και επαρκής φωτισμός περιμετρικά των σχολείων  ώστε να αποτρέπεται η είσοδος απο εξωσχολικά άτομα.  Εχει αποδειχτεί ότι σχολεία με επαρκή και δυνατό φωτισμό δεν  βανδαλίζονται
β) Να επανέλθει η θέση του επιστάτη με ανάλογα  αιτήματα του Δήμου Πεντέλης  προς το Υπουργείο Εργασίας και  ίσως
γ) Να τοποθετηθούν  κάμερες περιμετρικά των σχολείων οι οποίες θα ενεργοποιούνται αποκλειστικά  και  ΜΟΝΟΝ κατα τις βραδυνές ώρες. 
 Είναι γνωστό και θα πρέπει να  αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας αλλά και της εκάστοτε Δημοτικής αρχής η υιοθέτηση ενδεδειγμένων πρακτικών προστασίας,  εφόσον  είναι υπεύθυνη  για την διατήρηση και φύλαξη των δημόσιων υποδομών Παιδείας του Δήμου μας.
Ελένη Γκρέτσα
Μέλος Βθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης
Δημοτική Σύμβουλος Δημ.Συνδυασμού «Μπροστά Μαζί»Σχολιάστε