OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιστολές Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και βελτίωσης των οδικών υποδομών

Το θέμα της μελέτης και κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή εντός της οποίας κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου επαναφέρει, με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος ζητάει από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου όπως μεριμνήσει για «την ταχεία δρομολόγηση επίλυσης των σοβαρότατων πλημμυρικών προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής σε συνέχεια και αντιστοιχία των έργων του αεροδρομίου», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κατά τον περασμένο χειμώνα, ο Δήμος επλήγη σοβαρά από τα πλημμυρικά φαινόμενα, με συνέπεια να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 11749/10-11-2020  απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κατασκευή κάτω διάβασης στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή»

Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, ο κ. Φραγκάκης ζητάει την κατασκευή «κάτω διάβασης» στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή» – και πιο συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ+050 – στο πλαίσιο του έργου του νέου αεροδρομίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση των κατοίκων των ως άνω περιοχών στις αγροτικές περιουσίες αυτών, καθότι η υφιστάμενη μελέτη του έργου δεν έχει συμπεριλάβει το εν λόγω τεχνικό έργο.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice