OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης και βιοδιασπώμενες σακούλες σε κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς

Στην Κάτω Κηφισιά, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου διανεμήθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης, ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες σε κατοίκους του Δήμου μας που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

Μέχρι σήμερα 120 νοικοκυριά έχουν παραλάβει κάδο κομποστοποίησης από τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργο Σκορδίλη.

Η συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων από τα ειδικά απορριμματοφόρα πραγματοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση στις επιχειρήσεις, την επόμενη ημέρα το πρωί στις λαϊκές αγορές και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στα νοικοκυριά.

Η κομποστοποίηση αποτελεί μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα βιοαπόβλητα (φλούδες, λαχανικά, γκαζόν, φύλλα κ.α.) σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ. Το κομπόστ που παράγεται είναι το καλύτερο φυσικό λίπασμα.

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους κατοίκους που δε δήλωσαν συμμετοχή και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του portal του Δήμου (e-υπηρεσίες >πολίτες >δήλωση για τη συμμετοχή στη συλλογή βιοαποβλήτων).

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice