Δήμος Πύργου: Δράση καθαρισμού στο Πάρκο Αλφειού – Απομακρύνθηκαν δύο φορτηγά σκουπίδια!

Την εικόνα που του αξίζει έδωσαν στο Πάρκο του Αλφειού ο Δήμος Πύργου με το Γραφείο Εθελοντισμού, την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου σε μια μεγάλη δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (23/5). Με τη συμβολή συλλόγων και πολιτών το σπάνιο αυτό οικοσύστημα καθαρίστηκε εκτενώς, καθώς απομακρύνθηκαν συνολικά δύο φορτηγά σκουπίδια!

Στη δράση καθαρισμού έλαβαν μέρος οι σύλλογοι  Νέων Καταραχίου,  Φίλων Λίμνης Μουριάς, εθελοντών Αγίου Ηλεία, το 1ο σύστημα προσκόπων Πύργου, καθώς και αρκετοί πολίτες.

Το παρών στη δράση έδωσε από νωρίς και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες, τους συλλόγους και τους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν και φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη την εικόνα που αντίκρισαν πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός. 

“Δυστυχώς το Δέλτα του Αλφειού έχει χρησιμοποιηθεί από πολίτες, που κάνουν ένα τραγικό λάθος, ως χώρος εναπόθεσης ογκωδών απορριμμάτων. Ήδη παίρνουμε πρωτοβουλίες να καθαρίσουμε την περιοχή με την έγκριση του Δασαρχείου και της Κτηματικής Υπηρεσίας και παράλληλα θα εκπονήσουμε μελέτη διαχείρισης του Πάρκου. Το Πάρκο Αλφειού έχει μοναδική οικολογική αξία και εκτιμώ ότι μπορεί να λαμβάνουν χώρα φιλοπεριβαλλοντικές εκδηλώσεις και βεβαίως η τοπική οικονομία να έχει οφέλη από την επισκεψιμότητα και την σωστή εκμετάλλευση του συστήματος.  Εμείς, συμβολικά και κυριολεκτικά είμαστε παρόντες. Η πόλη μας δυστυχώς είχε ένα τεράστιο έλλειμμα στην καθαριότητα και αυτό προσπαθούμε να το καλύψουμε και με όρους κοινωνίας, όχι μόνο υπηρεσίας”.

Παρόντες στον καθαρισμό ήταν και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, η άμιση σύμβουλος του δημάρχου Φλώρα Παπαγιαννάκη και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου Νίκος Ντόχας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βοήθησε όλους τους εθελοντές προσφέροντας νερά, ενώ και σ’ αυτή τη δράση-όπως και σε όλες μέχρι το τέλος της χρονιάς-μεγάλος χορηγός ήταν η εταιρεία  Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος.
Σχολιάστε