Δήμος Αχαρνών: Αυτοψία στο εργοτάξιο του αντιπλημμυρικού έργου του ρέματος της Εσχατιάς

Αυτοψία στο εργοτάξιο του αντιπλημμυρικού έργου του ρέματος της Εσχατιάς πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

«Το αντιπλημμυρικό έργο της Εσχατιάς με προϋπολογισμό 36,7 εκατ. ευρώ ξεκίνησε και με χαρά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την πρόοδο των εργασιών επισκεπτόμενος το εργοτάξιο της Intranet.

Ο πρόεδρος της Intrakat κ. Δημήτρης Κούτρας μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις παραμέτρους και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών καθώς και την ολοκλήρωση του έργου, που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έως το τέλος του 2023.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών ξεκίνησε και θα συνδυαστεί με έργα πνοής. Σε μια έκταση πάνω από 6 χιλιόμετρα εντός των Αχαρνών, θα υπάρχει ένας άξονας πρασίνου, αναψυχής και ήπιων δράσεων με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Με τις εργασίες αυτές θα αλλάξει εικόνα όλη η περιοχή και θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου με καλαισθησία, βασισμένος στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέτοιου είδους μεγάλα έργα χρειάζονται για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη μας όπως επιθυμούμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.
Σχολιάστε