OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης: “Τιμούμε την εργατική τάξη, τους ήρωες της βιοπάλης”

Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα για την «Εργατική Πρωτομαγιά».

“Σήμερα τιμούμε την εργατική τάξη, τους ήρωες της βιοπάλης, τους αγωνιστές που διεκδίκησαν αυτονόητα δικαιώματα, που πάλεψαν για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Η 1η του Μάη, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του λαού, αγώνων αιματοβαμμένων και σκληρών, άνοιξε τον δρόμο για ένα δικαιότερο αύριο. 

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, η Εργατική Πρωτομαγιά εορτάζεται στη σκιά της υγειονομικής κρίσης, που αναμφισβήτητα έχει πληγώσει βαθιά τον κοινωνικό ιστό, την οικονομία, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες. Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να διασφαλιστούν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που όλο αυτό το διάστημα βιώνουν μεγάλη αβεβαιότητα και ανασφάλεια. 

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει μεριμνήσει και συμπαρίσταται υλικά και ηθικά προς τις ευάλωτες ομάδες και κυρίως προς τους εργαζομένους σε αναστολή εργασίας, αλλά και προς τις τοπικές επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας, λαμβάνοντας μέτρα ανακούφισης. Κύριο μέλημά μας είναι να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και κυρίως να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια”.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice