OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τα Ατυχήματα σε 13 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αβδήρων, Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Δράμας, Ελασσόνας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Λήμνου, Λοκρών, Μεσσήνης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Παλαμά υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Μαΐου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 3).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις,  τα εγκαύματα  αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

O Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γεώργιος Τσιτιρίδης υπογράμμισε: «Ο Δήμος Αβδήρων στηρίζει τις δράσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ και στέκεται αρωγός στο έργο του. Ιδιαίτερα οι δράσεις που αφορούν τα παιδιά, μας ευαισθητοποιούν περισσότερο, καθώς αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας. Υποχρέωση όλων μας είναι η προστασία των παιδιών. Η ενημέρωση των δημοτών μας στην αντιμετώπιση και πρόληψη των ατυχημάτων θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σας συγχαίρω όλους για αυτήν την αξιόλογη διοργάνωση».

Ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς επεσήμανε: «Πόσο σημαντική είναι η έγκυρη ενημέρωση των γονέων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων, ειδικά στην παιδική ηλικία. Η διαδικτυακή εκδήλωση έδωσε αυτή την ευκαιρία στους δημότες μας και ευελπιστεί σε στενή συνεργασία με το «ΕΔΔΥΠΠΥ» με σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και στο μέλλον».

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης τόνισε: «Η Δημιουργία του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στον Δήμο Καλαμαριάς αποδεικνύει ότι ο Δήμος στέκεται πραγματικά δίπλα στον πολίτη.  Το γεγονός ότι προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας σε τόσο οικονομικά δύσκολες, για τους περισσότερους, εποχές, το καθιστά έναν από τους στυλοβάτες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμο μας.  Ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετέχει σε σπουδαία προγράμματα, όπως η Αγωγή Υγείας για Παιδιά, ιδιαίτερα χρήσιμο, για γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς.  Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις δράσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ, με αμείωτο ενδιαφέρον και στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αφορά το καλό των παιδιών μας».

Η Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κα Ελισσάβετ Κοτσώνη δήλωσε: «Ο Δήμος Λαγκαδά ως ενεργό μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, καλωσορίζει το πρόγραμμα «Αγωγή Υγειας για Παιδιά» και την πρώτη δράση που αφορά στα «Ατυχήματα».
Έχοντας ως μέλημα την ενημέρωση γονέων, δασκάλων-καθηγητών και κάθε ενδιαφερόμενου, οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες, αναλύουν τα ζητήματα που τίθενται και μας συμβουλεύουν στοχευμένα ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, τόσο απέναντι στα παιδιά μας-την βάση για την κοινωνία του αύριο- τόσο και στην κοινότητα καθιστώντας του δημότες μας ενήμερους πολίτες!!!
Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία».

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εξήγησε: «Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», θέλω να εκφράσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο συμμετέχει και ο Δήμος μας σε τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Και μάλιστα σε έναν κύκλο για τα παιδιά, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τους δημότες μας για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο».

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές τόνισε: «Ο Δήμος Λοκρών ως ενεργό μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» με θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να προσφέρουμε σε παιδιά και γονείς επαρκή πληροφόρηση αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους, τους τρόπους περιορισμού των ατυχημάτων και την άμεση υγειονομική αντιμετώπιση τους. Η ασφάλεια είναι το ζητούμενο και μόνο μέσα από την καλύτερη πληροφόρηση των παιδιών και των γονιών θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα ατυχήματα στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στα πάρκα, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, ακόμη και στα σπίτια και στις αυλές. Ως Δήμος οφείλουμε να περιορίσουμε τα σημεία που είναι επικίνδυνα για πρόκληση ατυχημάτων και στην προσπάθεια μας αυτή είναι απαραίτητη η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση».

Τη Δράση  χαιρέτησαν o Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς,  Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης η Αντιδήμαρχος Λαγκαδά και πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κα Ελισσάβετ Κοτσώνη, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων, όπως τα ατυχήματα». 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice