OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αντίδραση του Δήμου για τα ΕΛΤΑ Ηλιούπολης, σχετικά με την επικείμενη μεταφορά του Κέντρου Διανομής

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 5 Μαΐου 2021, με τηλεδιάσκεψη και με θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για τα ΕΛΤΑ Ηλιούπολης, σχετικά με την επικείμενη μεταφορά του Κέντρου Διανομής.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης ενημέρωσε για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τις επαφές του με τους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ και τους βουλευτές της περιοχής.

Τέλος πρότεινε την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ Ηλιούπολης την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 πμ, με τον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα, με απαίτηση την ακύρωση της μεθόδευσης αυτής.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος:

ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ

Το ΔΣ του Δήμου Ηλιούπολης εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του μετά από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και στην επιχειρούμενη κατάργηση του τοπικού Κέντρου Διανομής και στην μεταφορά και συγχώνευσή του με το αντίστοιχο κέντρο του γειτονικού Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού,.

Ο μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, που έως τώρα δεν εξυπηρετείται έγκαιρα, παραλαμβάνει ληγμένους λογαριασμούς και χρεώνεται με προσαυξήσεις καθυστέρησης και αν ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός θα χειροτερεύσει η σημερινή κακή κατάσταση.

Αυτή η μεθόδευση δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή και στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφού συζητήσαμε τις νέες εξελίξεις και συμφωνήσαμε σε νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και το αποστέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας την ακύρωση αυτής της διαδικασίας.

Αποφασίσαμε επίσης την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το τοπικό Κέντρο Διανομής ΕΛΤΑ, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 10 πμ, μαζί με όλους του φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης και στον συμβολικό αποκλεισμό του για μια ώρα.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε από την διοίκηση των ΕΛΤΑ και την Κυβέρνηση την διατήρηση του τοπικού κέντρου διανομής, την ενίσχυσή του με προσλήψεις μόνιμου σωστά αμειβόμενου προσωπικού σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα και την απαραίτητη οργάνωσή του, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι ο επιθυμητός στόχος.

Ηλιούπολη 5 Μαΐου 2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice