Ανένδοτο αγώνα κατά της απαξίωσης της Ηλείας κήρυξαν οι Δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας

Ανένδοτο αγώνα κήρυξαν, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης αντίστοιχα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ενάντια στην απόφαση κατάργησης των δύο πανεπιστημιακών σχολών της Ηλείας. Η αρχή γίνεται με κάλεσμα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα (17/5) στις 8.00 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο!

Η απόφαση αυτή οριστικοποιήθηκε μετά από τις συνεχείς, τα τελευταία 24ωρα, επικοινωνίες των δύο δημάρχων, με αφορμή την δυσάρεστη εξέλιξη οι δύο Σχολές – Πύργου και Αμαλιάδας – να εξαιρεθούν από τα μηχανογραφικά των Πανελληνίων Εξετάσεων, υλοποιώντας την προκλητική και καταδικαστική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας κάνουν κάλεσμα στον λαό της Ηλείας και στους θεσμικούς φορείς, να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση στον Πύργο, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως τονίστηκε.

Οι δύο δήμαρχοι τόνισαν πως τη Δευτέρα είναι υποχρέωση όλων να δώσουν ηχηρό παρών και να αντιδράσουν σε μια συνεχή υποβάθμιση της Ηλείας. Άλλωστε η μη υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, δείχνει ότι η κεντρική κυβέρνηση απαξιεί και εμπαίζει τον Ηλειακό λαό.
Οι κ.κ. Π. Αντωνακόπουλος και Γ. Λυμπέρης επεσήμαναν ότι δεν θα αφήσουν να «περάσει» έτσι, μια ακόμη απόφαση απαξίωσης της Ηλείας, προαναγγέλλοντας μια σειρά κινητοποιήσεων και μετά την αυριανή συγκέντρωση στον Πύργο.
Όπως είπαν χαρακτηριστικά:  «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…».
Σχολιάστε