OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Μαλεβιζίου-Υπουργού Ναυτιλίας με επίκεντρο την εξαίρεση των Λινοπεραμάτων

Τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μη συμπεριληφθεί η χερσαία ζώνη των Λινοπεραμάτων στο πακέτο παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου απέσπασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό στα γραφεία του ΟΛΗ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας: «Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μας διαβεβαίωσε σήμεραότι η εξαίρεση των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ευχαριστώ τον Υπουργό για τη θέση αυτή, που μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς ένα από τα σημαντικότερά μας αιτήματα γίνεται πράξη. Ζητήσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τη διαδικασία εξαίρεσης και παράλληλα τονίσαμε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με την αναβάθμιση και τη διαχείριση της περιοχής την επόμενη μέρα.

Όπως άλλωστε τόνισε και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεχή του στήριξη στο Μαλεβίζι, η χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των έργων, προκειμένου να μεταφερθούν όλες οι οχλούσες δραστηριότητες από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά, αποτελεί κοινή διεκδίκηση καιπρώτη προτεραιότητα για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ, παρουσία της διοίκησης του Οργανισμού και συγκεκριμένα του Προέδρου Ιωάννη Βαρδαβά και του Διευθύνοντα Συμβούλου Μηνά Παπαδάκη, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανώλη Γενναράκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice