OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνάντηση Αρναουτάκη-Πλακιωτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης για το λιμάνι Ηρακλείου και τον ΒΟΑΚ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστίνα Καλογήρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην καλή και αποδοτική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο για τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε μνεία στο μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και τόνισε την κοινή, διαχρονική διεκδίκηση για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας πως κοινός στόχος είναι ο ΒΟΑΚ να φτάσει μέχρι τη Σητεία.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε πως πάγια θέση της Περιφέρειας αλλά και όλων των φορέων είναι πως το ενετικό λιμάνι ανήκει στους πολίτες και δεν μπορεί να δοθεί στους επενδυτές. Τόνισε δε ότι ζήτησε από τον Υπουργό να χρηματοδοτηθούν από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τα έργα για τα Λινοπεράματα, για να μεταφερθούν στην Κορακιά όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες και να υπάρξει κοινή διεκδίκηση για πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τους πόρους της δίκαιης μετάβασης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δράση του μεταφορικού ισοδυνάμου και τη σημασία της για την Κρήτη, ειδικά για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες, ενώ αναφέρθηκε και στο σκοπό της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας πως στην παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου θα εξαιρεθεί το ενετικό λιμάνι. Σε ότι αφορά τη χερσαία ζώνη στο Μαλεβίζι, το λιμένα Λινοπεραμάτων αλλά και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τα Λουτρά, τόνισε πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Πολιτιστική εκδήλωση για την ημέρα ποίησης

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για τα μέλη του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ «Κρίκος»

otavoice

Δ.Πλατανιά: Πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο΄΄ΣΥΜΦΟΡΑ!! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ;΄΄

otavoice

Επίσκεψη των σπουδαστών του ΕΕΕΕΚ στον Δήμαρχο Πύργου

otavoice

Μαραθώνιος Ποίησης από τον Δήμο Αθηναίων και το ΕΚΠΑ

otavoice