ΠΣτΕ: Πρωτοβουλία για τους δασικούς χάρτες υπόσχεται η Περιφερειακή Αρχή

Με ολιστικό τρόπο σχεδιάζει να παρέμβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη σωρεία προβλημάτων που έχει προξενήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχής της Στερεάς και ιδίως στο ορεινό της τμήμα. Το όλο θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου, μετά από ανακίνηση του καίριου αυτού ζητήματος από τον Χρήστο Δούρο.

“Το θέμα με τους δασικούς χάρτες αφορά όλους. Κυρίως στις ορεινές περιοχές όπως είναι η Φωκίδα και η Ευρυτανία δόθηκε μια παράταση. Υπήρχε ο νόμος 4389/16 και υπήρξε ο καινούργιος ο νόμος ο 4685/20”, ανέφερε αρχικά σε παρέμβασή του ο σύμβουλος Φωκίδας. “Έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα με τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων όσο αφορά τις οικιστικές κοινότητες και πολλά άλλα πράγματα. Δόθηκε μια παράταση για να υπάρξουν και οι καταθέσεις αντιρρήσεων”, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της μείζονος μειοψηφίας, για να προτείνει σχετικά:

“Επειδή υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τα σφάλματα καλό είναι να υπάρξει μια συζήτηση , υπάρχουν εκτάσεις για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα και μάλιστα από τα κατά τόπους δασαρχεία υπάρχει μεγάλος προβληματισμός.” 

Με την τοποθέτηση Δούρου συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς. “Πράγματι έχουν εντοπιστεί σοβαρά ζητήματα με τους δασικούς χάρτες και τεχνικής φύσεως και λίγο βαθύτερα. Προς τούτο για να μην σταθούμε σε επισημάνσεις που έχουν γίνει από μέλη, από πολίτες, από Δήμους, ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης έκανε μια σχετική επιστολή”, υπογράμμισε ο Φάνης Σπανός, για να προσθέσει πάνω στο ζήτημα:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα σταλεί σήμερα μια επιστολή από μένα με την Κατερίνα Καλαντζή ως εντεταλμένη σχετικά, προς τους δήμους της περιφέρειας και κάποιους άλλους αποδέκτες με την παράκληση να μας επισημάνουν θέματα που έχουν εντοπίσει που είναι προβληματικά στους δασικούς χάρτες ούτως ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο φάκελο επισημάνσεων, προβλημάτων, παρατηρήσεων , παραπόνων ώστε να το δούμε το ζήτημα συνολικά. 

“Αυτή είναι η φιλοσοφία προσέγγισης για το θέμα αυτό γιατί πραγματικά μας έχει ανησυχήσει αρκετά”, κατέληξε ο επικεφαλής της περιφερειακής Αρχής.
Σχολιάστε