ΠΙΝ: Το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο & Καστό προωθεί η Περιφέρεια

Για τα έργα, τα οποία προωθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενημέρωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, τον Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ανέλυσε στον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής θέματα σχετικά με τα έργα που δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και θα ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας στην υλοποίησή τους.

Μεταξύ των θεμάτων, που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Δήμαρχο Λευκάδας, σε προεξέχουσα θέση θα είναι αυτό του έργου αφαλάτωσης σε Κάλαμο και Καστό.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ζήτησε από τον Χαράλαμπο Καλό την στήριξη των προσπαθειών της Περιφερειακής Αρχής, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, τονίζοντάς του τη βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να στηρίξει έμπρακτα τα μικρά νησιά, όπως είναι ο Κάλαμος και ο Καστός στην Π.Ε. Λευκάδας. Παράλληλα η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου της αφαλάτωσης για την τοπική κοινωνία σε επίπεδο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των δύο νησιών, αλλά και την πρόσθετη αξία που αποκτούν αμφότεροι οι δύο προσδιορισμοί σε τουριστικό επίπεδο.

 

 
Σχολιάστε