ΠΙΝ: «Έργο άμεσης προτεραιότητας λόγω υψηλού κινδύνου, η αντιπλημμυρική παρέμβαση στο Περιβόλι της Νότιας Κέρκυρας»

Ως Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κίνδυνου πλημμύρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των εγκεκριμένων σχεδίων διαχείρισης Κινδύνων πλημμύρας Λεκανών απορροής των ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05) (ΥΠΕΝ/ΓρΕΓΥ/41368/326/ΦΕΚ 2684Β/2018), έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στη θέση «Βαρκά», στη Δημοτική Κοινότητα Περιβολίου, στη Δημοτική Ενότητα Κορισσίων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και ως εκ τούτου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει δρομολογήσει την κατασκευή του -απαραίτητου για την ασφάλεια των κατοίκων- τεχνικού έργου.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και το έργο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Με την συγκεκριμένη αντιπλημμυρική παρέμβαση, δίνεται οριστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένες περιόδους, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα Ιόνια Νησιά, με τις απαιτούμενες ενέργειες και τεχνικές παρεμβάσεις να γίνονται πάντα στο πλαίσιο όλων όσα ορίζει η νομοθεσία και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες και πολιτικές σκοπιμότητες.
Σχολιάστε