Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Εκκίνηση στους Διεθνείς Ποδηλατικούς αγώνες στη Ρόδο

Το μήνυμα της επανεκκίνησης με κανόνες στέλνει η Ρόδος σε όλον τον κόσμο, με  τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα (International Rhodes Grand Prix), όπως τόνισε o Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Ρόδο, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του αγώνα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού υποδέχθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος», Γιάννης Παπασταματάκης, παρόντων των βουλευτών Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, του Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκου Νικολή, του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά και του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρου Κολλιάδη.

Ακολούθησε τηλε – συνέντευξη Τύπου των κκ. Αυγενάκη, Χατζημάρκου, Καμπουράκη και Παπασταματάκη, με αντικείμενο του ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes,  με έμφαση στο μήνυμα το οποίο εκπέμπει η διοργάνωση αυτή σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα επανεκκίνησης  και αισιοδοξίας, σε μια ιδιαίτερη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη, λόγω της πανδημίας.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο το 2020, ανέφερε πως έχει γίνει εντατική και συλλογική δουλειά, ώστε η Ρόδος να δώσει και φέτος πρώτη το σύνθημα της επανεκκίνησης, σε όλο τον κόσμο, με τους ποδηλατικούς αγώνες να είναι κομμάτι αυτή της προσπάθειας και επί της ουσίας να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα στην τουριστική σαιζόν, αφού λόγω των αγώνων στο νησί της Ρόδου φιλοξενούνται αυτές τις μέρες 176 ποδηλάτες από 18 χώρες του κόσμου.

Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, ένα  από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο που φέτος πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, συμμετέχουν συνολικά 26 ομάδες με 176 αθλητές από 18 χώρες του κόσμου. ημέρες Η αρχή θα γίνει με το «Internatiomal Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels», σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν, το τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Απριλίου, οι αγώνες του «International Tour of Rhodes».

Οι αθλητές συνολικά θα διανύσουν 620 χιλιόμετρα και τις 5 αγωνιστικές  δοκιμάζοντας για πέντε μέρες τις αντοχές τους και το ταλέντο τους.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και  επαγγελματικές ομάδες και σωματεία από χώρες όπως: Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλάνδία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Νορβηγία και Νησιά Γκουάμ καθώς και τρία ελληνικά σωματεία.
Σχολιάστε