Πατούλης: «Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων και η ασφάλεια των παιδιών αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα»

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και η πορεία ωρίμανσης των μελετών που αφορούν στη δρομολόγηση υποδομών που θα καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. στο Μεταξουργείο υπεγράφη και η σύμβαση για την ανέγερση του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις). Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 5,3 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ17Λ7-ΩΑΛ) και αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθούν από τον ανάδοχο σε διάστημα 18 μηνών.

Κατά τη συζήτηση, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές που θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο σχολικών μονάδων στην Αττική. 

Μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ με στόχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων. Ειδικότερα από το ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 22 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ για την κατασκευή -επέκταση σχολικών μονάδων, ενώ έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 10 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση μελετών ώστε να ωριμάσουν έργα σχολικών υποδομών που θα χρηματοδοτηθούν από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο.

Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της διαχειριστικής αρχής της στην υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμιση σχολικών κτιρίων. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ Κυριαζόπουλος και Χ. Μυγδάλης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Είχα τη χαρά να παραβρεθώ εδώ με τον Πρόεδρο Τ. Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θ. Γιάνναρη και με τον εκπρόσωπο της Αναδόχου στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο, σε συνέχεια της σχετικής προέγκρισης που δόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής. Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της Αττικής προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι ζήτημα  ύψιστης προτεραιότητας για μας. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ συμβάλλει έμπρακτα και με σημαντικά κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν. Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών, η δημιουργία νέων καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες.  Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Επενδύουμε στη νέα γενιά, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου».

 
Σχολιάστε